Milka csokis
töltetlen amerikai fánk,
Milka csoki dekorral
Ki ne ismerné és szeretné a híres Milka csokit. Itt az alkalom, hogy egy új formájában is kipróbáld azt, egy könnyed fánk kíséretében. A Milka fánk, a hozzáadott papír tálcával együtt, látványosan kiemelkedik a többi fánk közül.
töltetlen amerikai fánk,
Milka csoki dekorral
Ki ne ismerné és szeretné a híres Milka csokit. Itt az alkalom, hogy egy új formájában is kipróbáld azt, egy könnyed fánk kíséretében. A Milka fánk, a hozzáadott papír tálcával együtt, látványosan kiemelkedik a többi fánk közül.
Donut - az amerikai fánk
eredete, története
A fánk története vitatott. Az egyik feltételezés szerint a fánkot Észak-Amerikába a holland telepesek hozták be, akik egyéb más amerikai desszertek népszerűsítéséért voltak felelősek, beleértve az apró édes süteményt, az almás és tejszínes pitét és az úgynevezett cobbler-t.
Valójában a XIX. században a fánkot egyfajta olajos tésztájú süteménynek tekintették (a holland kifejezés „olykoek” szószerinti jelentése olajos sütemény), mely egy édes tészta zsírban kisütve.
Állítólag a csupán 17 éves amerikai Hansen Gregory találta fel a gyűrű formájú amerikai fánkot 1847-ben egy külföldre tartó mész szállító hajón. Gregory nem volt megelégedve a különböző csavart formájú fánkok zsírosságával, melyeknek a közepe általában meglehetősen száraz volt. Úgy tartják, hogy lyukat fúrt a tészta közepébe a hajó bádog borsszórójával majd később ezt a technikát megtanította édesanyjának is.
Paul R. Mullins antropológus szerint az első szakácskönyv, melyben a fánk említésre került egy 1803-as angol kötet volt, amely az amerikai receptek függelékében tartalmazta a fánkot. A XIX. század közepére a fánk megjelenése és íze már olyan volt, mint a mai fánkoké és teljes mértékben amerikai ételnek tekintették.
eredete, története
A fánk története vitatott. Az egyik feltételezés szerint a fánkot Észak-Amerikába a holland telepesek hozták be, akik egyéb más amerikai desszertek népszerűsítéséért voltak felelősek, beleértve az apró édes süteményt, az almás és tejszínes pitét és az úgynevezett cobbler-t.
Valójában a XIX. században a fánkot egyfajta olajos tésztájú süteménynek tekintették (a holland kifejezés „olykoek” szószerinti jelentése olajos sütemény), mely egy édes tészta zsírban kisütve.
Állítólag a csupán 17 éves amerikai Hansen Gregory találta fel a gyűrű formájú amerikai fánkot 1847-ben egy külföldre tartó mész szállító hajón. Gregory nem volt megelégedve a különböző csavart formájú fánkok zsírosságával, melyeknek a közepe általában meglehetősen száraz volt. Úgy tartják, hogy lyukat fúrt a tészta közepébe a hajó bádog borsszórójával majd később ezt a technikát megtanította édesanyjának is.
Paul R. Mullins antropológus szerint az első szakácskönyv, melyben a fánk említésre került egy 1803-as angol kötet volt, amely az amerikai receptek függelékében tartalmazta a fánkot. A XIX. század közepére a fánk megjelenése és íze már olyan volt, mint a mai fánkoké és teljes mértékben amerikai ételnek tekintették.
Doony's a -on
Te is szereted az amerikai fánkot?
Mindegy, hogy az a fánk töltött vagy töltetlen, csokis vagy vaníliás?
Szereted kávé mellé fogyasztani, vagy csak magában desszertként, akár a pároddal megosztva?
Akkor itt a helyed!
Csatlakozz hozzánk!
Ha nem akarsz lemaradni a legfrissebb híreinkről, akkor csatlakozz FaceBook oldalunkhoz! A legfrissebb híreket, új termékeket, akciókat, képeket és új vásárlási pontokat rögtön közzétesszük!
Természetesen ide is várjuk visszajelzéseid, és készséggel állunk rendelkezésedre, ha kérdéseid, észrevételeid merülnének fel.
Keress minket
„ amerikaifank.hu”
néven és csatlakozz!
Milka csokis töltetlen amerikai fánk, Milka csoki dekorral